Bid voor Oekraïne

 

Vannacht is Rusland een oorlog met Oekraïne begonnen. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze vrienden in Kharkiv, Poltava, Kiev, Rivne, Lviv, Uzhhorod en Odessa.

We zijn nu 14 jaar actief betrokken bij ouders van kinderen met een handicap in Oekraïne. In die jaren hebben we van dichtbij gezien hoe dit land zich meer en meer heeft ontwikkeld tot een democratie waarin vrijheid is om jezelf uit te spreken en waarin openheid en vertrouwen terrein winnen. We hebben ervaren dat Oekraïense mensen door deze ontwikkeling geïnspireerd zijn om actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van hun samenleving en daarmee aan een hoopvolle toekomst voor hun land.

Ook de ouders waarbij wij betrokken zijn, hebben steeds meer ruimte gekregen om maatschappelijke initiatieven te ontplooien die mensen met een beperking kansen geven op een beter leven. Dat ging lang niet altijd zonder slag of stoot. Er is en was ook vaak tegenstand. Maar Oekraïners geven niet zo makkelijk op. Ze zijn sterk en volhardend.

Dat zullen ze ook in deze situatie zijn. Dat is moedgevend en beangstigend tegelijk. We vrezen voor de gevolgen voor onschuldige burgers die het recht op hun onafhankelijkheid zullen verdedigen. En voor de gevolgen voor mensen met een beperking en anderen die zich niet kunnen verweren.

Wij zullen onze vrienden blijven steunen. Niet in het minst omdat mensen met een beperking nooit slachtoffer mogen worden van welk geopolitiek conflict dan ook. Op dit moment kunnen we onze steun alleen op afstand vorm geven door actief contact te onderhouden en voor hen te bidden. Bidden u en jij met ons mee? #prayforukriane

Laat een reactie achter